Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Як на Вашу думку, чи потрібний науково-технічний напрям сучасним дітям (учням)?
Всього відповідей: 22
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Субота, 20.04.2024, 13:04
    Вітаю Вас Гість | RSS
    Головна | Реєстрація | Вхід
    ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
    Головна » 2017 » Грудень » 20 » 20 ЛИСТОПАДА - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ
    12:32
    20 ЛИСТОПАДА - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

    20 листопада - Всесвітній день дитини

    Всесвітній день дитини (Universal children's Day) відзначається щорічно 20 листопада, передає Ukr.Media. У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування цієї дати, як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

    ООН запропонувала урядам святкувати цей день в будь-який з днів, який кожне з них визнає доцільним, і припустила, що загальне святкування Всесвітнього дня дитини послужить зміцненню солідарності і співпраці між націями. А 20 листопада знаменує день, в який асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році — Конвенцію про права дитини.

    Діти і підлітки — найбільш вразливі члени будь-якого суспільства. На жаль, в сучасному світі їх інтереси і права часто порушуються, причому як у бідних, так і в розвинених країнах. Незадовільні умови —

    одне з найпоширеніших порушень прав дітей. Без гідного та безпечного житла, без санітарних умов проживання дітей набагато складніше жити і розвиватися. Здоров'я не може бути міцним в антисанітарних умовах, а право на гру не може бути здійснене за відсутності безпечного місця для ігор.

    За даними ООН, щорічно одинадцять мільйонів дітей помирають, не доживши до свого п'ятого дня народження, ще десятки мільйонів залишаються фізично або розумово хворими, не маючи можливості для дорослішання, життя і розвитку.

    Не тільки в ранньому дитинстві доводиться стикатися з силами, що загрожують життю і добробуту дітей. Вони стають більш незахищеними, оскільки часто позбавлені прав, у тому числі права на освіту, на участь в суспільно-політичному житті, на захист від нанесення шкоди здоров'ю.

    Дитячий фонд ООН веде велику роботу по всіх аспектах дитячого здоров'я — від передпологового періоду аж до юності. Фонд вживає заходів щодо забезпечення вагітним жінкам доступу до належного медичного спостереження до і під час пологів, зміцненню можливості для сімей поратися з дитячими хворобами в домашніх умовах, консультує громади з питань забезпечення максимального рівня охорони здоров'я.

    Дитячий фонд докладає особливих зусиль, домагаючись, щоб діти, які втратили батьків із-за ВІЧ/Сніду, отримували такий же догляд, як і їх ровесники. Він також допомагає забезпечити гідне життя жінкам і дітям, хворим на Снід.

    А в День дитини в різних країнах для допомоги нужденним дітям також силами громадських і комерційних організацій проводяться благодійні акції та заходи. У святкуванні Дня на місцевому і державному рівні можуть взяти участь батьки, викладачі, лікарі, політичні та релігійні лідери, активісти громадянського суспільства, керівники компаній і підприємств, співробітники засобів масової інформації, а також молодь і самі діти.

    Переглядів: 336 | Додав: ЦНТТУМ | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Шепетівський центр науково-технічної творчості учнівської молоді © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz