Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Як на Вашу думку, чи потрібний науково-технічний напрям сучасним дітям (учням)?
Всього відповідей: 22
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Субота, 20.04.2024, 16:03
    Вітаю Вас Гість | RSS
    Головна | Реєстрація | Вхід
    ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
    Головна » 2017 » Грудень » 20 » 8 вересня - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ГРАМОТНОСТІ
    09:54
    8 вересня - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ГРАМОТНОСТІ

    8 вересня Міжнародний день грамотності

    Грамотність — свято для людства.

    Міжнародний день грамотності (International Literacy Day) — один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй, передає Ukr.Media. Він був заснований ЮНЕСКО в 1966 році за рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності», що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. А дата святкування 8 вересня — день урочистого відкриття цієї конференції.

    Головна мета цього Дня — активізувати зусилля міжнародного співтовариства щодо поширення грамотності, однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО, як інструменту розширення прав і можливостей окремих осіб, громад і спільнот.

    Грамотність — справжнє свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій області, довівши кількість грамотних людей в світі до чотирьох мільярдів. Однак, грамотність для всіх — дітей, молоді та дорослих — ще не до кінця досягнута мета.

    Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять в школу. Незліченна безліч дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, який стає усе більш складним.

    Існує явна необхідність у розгортанні програм поширення грамотності, які були б спрямовані на групи учнів, що вимагають до себе особливої уваги, і в першу чергу до них належать жінки та дівчата, що залишилися за дверима школи. Там, де чоловіки і хлопчики позбавлені можливості отримання якісної освіти, вони теж потребують особливої уваги.

    Тому сьогоднішня дата також дозволяє запропонувати новаторські шляхи вирішення існуючих проблем, спрямовані на подальше підвищення рівня грамотності в майбутньому.

    І сьогодні Міжнародний день грамотності відзначається у всьому світі. У його святкуванні беруть участь уряду, багатосторонні, двосторонні та неурядові організації, приватний сектор, спільноти, а також викладачі, учні та експерти в цій галузі. В цей День також присуджуються Міжнародні премії за поширення грамотності людям з визначними ідеями, здатними сприяти розповсюдженню грамотності в цілях реалізації Порядку денного в галузі освіти на період до 2030 року.

    Треба також сказати, що щороку День грамотності присвячений певній темі. Так, у різні роки він проходив під девізами: «Значення грамотності для жінок», «Грамотність розширює особисті можливості», «Грамотність і здоров'я», «Грамотність забезпечує сталий розвиток», «Читаючи минуле, пишемо майбутнє» та ін.

    Переглядів: 308 | Додав: ЦНТТУМ | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Шепетівський центр науково-технічної творчості учнівської молоді © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz