Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Як на Вашу думку, чи потрібний науково-технічний напрям сучасним дітям (учням)?
Всього відповідей: 22
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    П`ятниця, 19.04.2024, 00:45
    Вітаю Вас Гість | RSS
    Головна | Реєстрація | Вхід
    ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
    Головна » 2013 » Травень » 21 » «СЬОГОДНІ ЗАХОПЛЕННЯ, ЗАВТРА – ПРОФЕСІЯ!»
    11:10
    «СЬОГОДНІ ЗАХОПЛЕННЯ, ЗАВТРА – ПРОФЕСІЯ!»

     

    «СЬОГОДНІ ЗАХОПЛЕННЯ, ЗАВТРА ПРОФЕСІЯ

    Нещодавно, у  колі дружньої творчої родини Шепетівського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, за підтримки міського управління освіти і відділу у справах, сім’ї, молоді та спорту Шепетівського виконкому міської ради, відбулось міське  свято  «Сьогодні захоплення, завтра-професія!», у рамках якого було відзначено найкращих серед найкращих, талановитих і натхненних, розумних, ерудованих, інтелектуально й творчо обдарованих гуртківців та учнів шкіл міста, переможців міських конкурсів науково-технічного спрямування. Тих, хто з дитячих років випробовує власні сили у гарних починаннях, у науково-технічній творчості й  проводить позашкільний час з користю, отримуючи певну допрофесійну підготовку, яка допоможе у майбутньому усім, хто обере технічні професії.

    За давнім українським звичаєм гостей у своїй оселі щирим словом завжди зустрічає господар, тож з вітальним словом до усіх присутніх звернулась директор закладу Ремез Н.А., яка наголосила, що досягнення – це фундаментальна першооснова самореалізації успішної особистості, закладена вже в дитячі роки, яка у майбутньому допоможе кожній дитині у професійному самовизначенні. І проведення міських конкурсів науково-технічного спрямування, залучення дітей та учнівської молоді  до занять у закладі сприяє здійсненню виховного впливу на широкий загал у напрямку допрофесійної підготовки. Адже важливу роль у професійній орієнтації школярів відіграють різновиди гурткової роботи ЦНТТУМ, значна частина яких орієнтує вихованців на конкретну професію,  дає певний обсяг знань, умінь і навичок.

    Для забезпечення результативності педагогічно-виховної взаємодії у закладі налагоджено соціальне партнерство з громадськістю, з соціальними службами міста, органами місцевої влади. Методичною, психолого-педагогічною службою закладу  ЦНТТУМ розроблено «Модель профорієнтаційної роботи» та цільову програму розвитку профорієнтаційних орієнтирів «Сьогодні захоплення, завтра - професія». Адміністрацією закладу поновлено договір про співпрацю з відділом  у справах, сім’ї, молоді та спорту Шепетівського виконкому міської ради, по проведенню профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю,  який  є постійним спонсором міських організаційно-масових заходів з даного напрямку. Крім того, у щоденній педагогічній практиці закладу, практичним психологом Івановою О.В., у співпраці з кервниками гуртків, культорганізатором  Сопурко С. А. здійснюється діагностика по виявленню профнаправленості  вихованців за інноваційною методикою «Карта інтересів» (включаючи проведення: профконсультацій "Визначення професійного типу особистості”; профорієнтаційних інтерактивних  тематичних ігор „Вперед, у майбутнє”, „Асоціація”, „Вгадай професію”; рольових тренінгів „Влаштуємось на роботу”  та інш.).

    Профорієнтаційна направленість заходу дала змогу присутнім ознайомитись зі специфікою допрофесійної підготовки мережі гурткової роботи центру, яку у змістовно-інформативній формі презентували гуртківці ЦНТТУМ, ведучі свята - Сопурко Ірина та Лукашук Ельвіра. Далі,  усі мали нагоду переглянути змістовну тематичну презентацію «Світ професій».

     Завершилось свято, звісно, церемонією нагородження, яку провели Підопригора Л.М., інспектор міського управління освіти та Ремез Н.А., директор ЦНТТУМ, нагородивши переможців грамотами і цінними подарунками у різних номінаціях за здобутки у міських етапах обласних конкурсів з початкового технічного моделювання, за виставку-конкурс «Наш пошук і творчість тобі, Україно!»,  за фотоконкурси «Моя Україно», «100 чудес Хмельниччини» та інших. Грамоти й подарунки одержали гуртківці-активісти ЦНТТУМ. 

    Отже, наше славне рідне місто багате талантами, розквіт яких розпочинається  з дитячих років. І хто зна, можливо саме сьогоднішні дитячі захоплення науково-технічною творчістю у подальшому стануть професією!

    Заступник директора з навчально-методичної роботи ЦНТТУМ Лукашук Н. П.

    Переглядів: 535 | Додав: ЦНТТУМ | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Шепетівський центр науково-технічної творчості учнівської молоді © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz